maanantai 20. heinäkuuta 2009

Soveltavan teatterin kirjasto kasvaa + Tervetuloa Facebookiin!

Hienoa huomata, että Kansalaisfoorumi on julkaissut jälleen kirjan soveltavasta teatterista. Elina Rainion kirjassa "Prosessidraama ja tutkiva teatterityö" esitellään 13 prosessidraamatyöpajan käsikirjoitusta sekä esitellään ja pohditaan soveltavan teatterin taustalla olevia ajatuksia.

On todella tärkeää, että suomen kielellä on luettavissa hyvätasoisia kirjoja, jotka avaavat soveltavan teatterin käytäntöjä ja filosofiaa. Asia ei suinkaan ollut näin vielä 10 vuotta sitten, mutta viime vuosina kirjoja on alkanut ilmestymään. Tällä hetkellä alaan tutustuvan on mahdollista saada soveltavasta teatterista melko paljon tietoa suomeksi. Tämä on tärkeää alan opetukselle, mutta varmasti edesauttaa myös alan profiilin nostamisessa. Paljon on toki vielä tehtävää, kuka esimerkiksi kääntäisi ja julkaisisi tänä keväänä kuolleen Augusto Boalin, forum-teatterin kehittäjän, kirjoja suomeksi?

Ylös-hanke kantaa kortensa kekoon julkaisemalla syksyllä www-sivuillaan pdf-julkaisuna caseraportin/oppimateriaalin forum-teatterin käytöstä hoiva-alalla.

Tästä päivästä lähtien Ylös-hanke on mukana myös Facebookissa.
Tervetuloa sinnekin keskustelemaan ja jakamaan tietoa yleisötyöstä ja soveltavasta teatterista!

Arttu

YLÖS-hanke Facebookissa
Kansalaisfoorumi
Augusto Boal
Theatre of the Oppressed

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti